PLEIEGUIDE

Masai PLEIEGUIDE

I Masai skaper vi produkter som du kan ha glede av lenge. Hvert plagg kan brukes sesong etter sesong, og vi vil at du skal se på Masai-garderoben din som noe du kan bygge videre på, heller enn å skifte den ut hver sesong. Ved hjelp av denne veiledningen varer ikke bare klærne dine lenger, men du vil også kunne ta mer bærekraftige valg fordi du får glede av plaggene i mange sesonger fremover. Å ta vare på plaggene dine er også å ta vare på miljøet, og fordi vi er opptatt av å ta ansvarlige valg og vet at kjærligheten ligger i detaljene, tror vi at alle hensyn, både små og store, teller. Her finner du generell informasjon om hvordan du tar vare på klærne dine, slik at Masai-produktene holder seg fine så lenge som mulig. Vær oppmerksom på at hver design og alle materialene er ulike, så de krever litt forskjellige former for vedlikehold. Vi har sydd en vaskeanvisning inn i hvert plagg, så ta en titt på den også.

Fem enkle pleietips

1) Bruk flytende vaskemiddel i stedet for pulver. Små pulverkorn skaper friksjon som kan skade fibrene i klærne dine og dermed redusere levetiden. Når du vasker denim og mørkere klær, kan kornene også etterlate hvite spor.

2) Fyll opp vaskemaskinen. Dette reduserer friksjonen mellom tekstilene, i tillegg til at det er et mer miljøvennlig valg.

3) Vask på lave temperaturer og velg det korteste vaskeprogrammet. Det kommer ikke bare strømregningen og miljøet til gode – klærne varer også lenger.

4) Noen ganger er det også nødvendig å rense klærne, men ikke så ofte som du tror. Mange moderne vaskemaskiner har nå skåneprogrammer, for eksempel damping, som kan være nok for dine behov.

5) I stedet for å vaske plaggene dine ofte, bør du prøve å tørke bort flekker og lufte plaggene godt. En natt ute på tørkesnoren kan fjerne alle spor av en kveld på dansegulvet, uten å påvirke miljøet.

Slik tar du vare på …

VISKOSE
Viskose utgjør en del av ryggraden i Masai, og vi har arbeidet med dette materialet fra starten av. Siden viskose er laget av trefibre, er stoffet ekstra delikat og gjerne litt skjørt når det er vått. Fyll maskinen helt opp når du vasker viskose, slik at selve vaskeprosessen ikke blir for hard på fibrene, og bruk en Masai-vaskepose for ekstra skånsom vask. Bruk et skånsomt vaskeprogram og aldri trommel. Heng plaggene til tørk på en henger og stryk dem forsiktig tilbake i riktig fasong med et strykejern.

LIN
I århundrer har lin blitt spunnet fra fibrene i linplanten og tatt hånd om lenge før vaskemidler og moderne vaskemaskiner eksisterte. I motsetning til bomull blir lin bare mykere for hver vask og bruk. Det er ikke nødvendig med rens, og lin skal kun vaskes på lave temperaturer. Trommel er ikke å anbefale. Lin kan strykes, men i Masai foretrekker vi faktisk at du unngår stryking, siden de naturlige rynkene i stoffet bare gjør det mer sjarmerende.

Masai PLEIEGUIDE lin
 

BOMULL
Bomull er enkelt å ta vare på, og selv om du kan vaske det på 40 grader, er 20 eller 30 grader ofte nok. Unngå å blande farger, særlig sort, blå og indigo, for å beholde fargen av de lyse plaggene lenger.

ULL
Ull er et delikat materiale. Fibrene er myke og kan lett bli ødelagte hvis du vasker plaggene for hardt. I mange tilfeller er det ikke nødvendig å vaske ull for hyppig, plaggene kan like gjerne luftes. Bruk Masai-sedertreballene når du oppbevarer ull for å holde møll borte, slik at plaggene dine vare lenger. Vask ull for hånd i lunkent vann eller bruk ullprogrammet på vaskemaskinen din for å sikre en ekstra skånsom behandling som egner seg for ull. Tørk flatt på et håndkle etter at du har lagt det i riktig fasong. Trommel er ikke å anbefale. Bruk ullkammen fra Masai til å kamme bort lo, slik at ullplaggene holder seg fine lengre.


Masai PLEIEGUIDE YTTERTØY

YTTERTØY
I Masai designer vi yttertøy som varer i mange sesonger. Hvis ullkåpen din ser litt trist ut etter å ha hengt i skapet gjennom sommeren, kan du bruke en steamer for å friske opp strukturen. En tur til renseriet kan også være en god idé, men prøv lufting, damping og gå over med en klut først. Dunjakker og parkas kan ofte dra nytte av en runde i vaskemaskinen på skåneprogram, men kun på veldig lave temperaturer. Bruk aldri tøymyknere og kun veldig små mengder av mild såpe. Vær tålmodig når du tromler plaggene. Dunjakker må alltid tromles på lave temperaturer, selv om det kan ta flere runder i trommelen før den er tørr. Legg en tennisball i trommelen den siste runden for å sørge for at dunet ikke samler seg i klumper inne i plagget.

FAQ

Hvis du har flere spørsmål angående vårt CSR-arbeid, kan du kanskje finne noen av svarene i vår FAQ-del, der vi svarer på hvordan vi jobber med vårt ansvar for mennesker, miljø og samfunn.

gå til FAQ