LAST CHANCE: Spar opptil 50% >> Shop nå
Masai stories

Birgitte Lund

November 2021

Kunstner


Masai har inngått et designsamarbeid med billedkunstneren Birgitte Lund til vinterkolleksjonen 2021, der fire av kunstverkene hennes er blitt til unike og vakre skjerf.

“"Jeg liker tanken på at skjerfet jeg har malt vil ta seg forskjellig ut på forskjellige kvinner, og at maleriet på skjerfet gir den enkelte muligheten til å skape sin egen fortelling. På den måten skaper kvinnene sitt eget uttrykk, og kunstverket får nytt liv."”
Birgitte Lund
Samarbeid med MASAI

Jeg blir kontaktet av Lene Louderback, MASAIs sjefdesigner, som gjerne vil ha meg til å designe noen skjerf med utgangspunkt i maleriene mine. Masai velger deretter ut 4 unike verk til avlange ullskjerf og et kvadratisk silkeskjerf. De fire verkene representerer de forskjellige kunstneriske grepene jeg arbeider med. De består av maleri, fotografi, trykk og tegning. Verkene vi har valgt til kolleksjonen, er malt i mange ekspressive lag. De har et svært progressivt uttrykk, der noe er helt utover, noe er malt på og noe er sprøytet på. Deler av det er kalligrafert og fargene jeg har brukt er svært kraftfulle og sensuelle.

”skjønnhet i seg selv er ikke interessant, for den skal ha en kontrast. Det skal være noe foruroligende, noe som er skremmende, for det skal være en balanse mellom det vakre og umiddelbare og det mer besværlige, det mørke, det dype og litt farlige. Skjønnhet krever motspill og kontrast”
Birgitte Lund

Jeg har jobbet som billedkunster de siste 36 årene. I bildene mine er jeg opptatt av lyset, av det taktile, av fargene og av alle lagene jeg bygger bildene mine opp av. Jeg setter stor pris på den langsomme prosessen og på å fordype meg i hvert bilde. Bildene mine blir til i mange tempo og over lang tid — noen prosesser er fysiske, andre kontrollerte og andre igjen meditative. Jeg tror egentlig at verkene mine kan ses som manifestasjoner av forskjellige stemninger og inntrykk fra mitt indre. Men jeg prøver også å skape bilder som inviterer betrakteren med på en sansereise inn i fortellingene jeg maler.

Skjønnhet og estetikk

Vi trenger skjønnhet. Det er akkurat som når vi velger å se det positive og det lyse i ting. Men skjønnhet i seg selv er ikke interessant, for den skal ha en kontrast. Det skal være noe foruroligende, noe som er skremmende, for det skal være en balanse mellom det vakre og umiddelbare og det mer besværlige, det mørke, det dype og litt farlige. Skjønnhet krever kontrast og motspill.

Å være kvinne i dag

Jeg er 62 år, og jeg følger meg veldig godt tilpass der jeg er akkurat nå. Men vi lever i et samfunn der det ikke er enkelt å bli eldre, for det er mange vanskelige ting forbundet med akkurat det. Det handler både om måten samfunnet ser på oss på, men kanskje også om hvordan vi oppfatter oss selv. Men jeg opplever også at både jeg og mange av kvinnene jeg kjenner har det bra, for de har funnet et nytt ståsted, basert på alle erfaringene de har gjort seg opp gjennom livet. På grunn av valgene jeg har tatt, er jeg et veldig privilegert menneske. Jeg lever med stor grad av frihet, med en jobb der jeg kan følge hjertet mitt og gjøre det jeg elsker og er god til.


På Med tiden har jeg funnet en større aksept og ro i meg selv på alle plan. Jeg er ikke så hard og kritisk overfor meg selv som da jeg var yngre. Jeg elsker alle tegningene som ligger i mitt eget ansikt, for de forteller om alle historiene jeg har vært gjennom og alle sjansene som jeg har tatt i livet.

MASAI STORIES

MASAI STORIES er portretter som omhandler kvinneliv gjennom tanker og refleksjoner fra engasjerte og lidenskapelige kvinner. Historiene handler om diversitet, åpenhet, om mot og ikke minst om friheten til å være- og velge seg selv. Gjennom møtet med forskjellige kvinner, som inspirerer oss med sine livsvalg og kreativitet, ønsker vi å skape et unikt innblikk i kvinners univers. Slik viser vi skjønnheten og styrken som oppstår når lidenskap får mulighet til å utfolde seg, og når man velger å lytte til seg selv og gjøre det man drømmer om.

See other stories

See all

Elisabeth Nielsen

Den dansk/ukrainske pianisten Elisabeth Nielsen begynte sin musikalske reise og ble fascinert av piano da hun var 5 år gammel. For henne er musikken et språk som får energi i møtet med publikum.

Les mer

Masai 30 Years

De fantastiske menneskene som har vært med på reisen er i høy grad en del av den suksessen. Derfor har vi invitert ni kvinner, både kolleger og kunder, til en åpen, ærlig og personlig prat om det å fylle 30, om å være kvinne i dag og om hvorfor Masai er noe helt for seg selv. Alt dette er samlet til en fin historie som føles som den helt riktige måten å feire Masai på.

LES MER

Anne Dvinge

Founder of LOW-FI Concerts, Anne Dvinge, grew up with music and with the will to always get up no matter how hard she falls. That drive and, not least, a passion for music, led to her creating Denmark's biggest platform for home concerts, an enterprise that makes sense more than ever now in a time of cultural restrictions and lack of community.

Read more