Masai stories

Marie Vesterbæk

August 2023

Head of Design hos Masai

“Masai er veldig spennende å designe for, det er inkluderende, og jeg tror nesten man kan se på det som demokratisk... Vi prøver å omfavne alle kvinner, med respekt for kvinner.”
Marie Vesterbæk
Hvor kommer inspirasjonen fra?

Marie vokste opp på Jylland, nærmere bestemt Ålborg, og studerte design i Kolding. Det lå derfor ikke akkurat i kortene at Marie skulle bli københavner, men det har hun blitt av hele sitt hjerte. Hun bor på Vesterbro, og elsker byen hvor hun finner mye av inspirasjonen sin.

“Jeg liker godt å observere folk – og i designteamet har vi ofte en samtale eller en morgen som starter med at noen kommer inn og sier: Jeg så nettopp en dame på vei hit som hadde på seg et fint rosa skjerf med en grønn jakke, eller noe lignende... så man blir inspirert hele tiden.”
Marie Vesterbæk

Inspirasjonen til de nye kolleksjonene finner hun sammen med resten av designteamet som består av fire designere, alle med ulik bakgrunn og alder. Det som er unikt med teamet er spesielt måten de samarbeider på, der alle bidrar med sin kreative kompetanse og utviklingen av en kolleksjon er i stor grad en demokratisk prosess hvor alle innspill blir tatt i betraktning. 

“... når vi går i gang med en kolleksjon, kaster vi alle ideene på bordet og vi prøver å effektivisere den: hvordan den tar form, fargene og temaene. Dette er noe jeg synes er utrolig spennende. Det er skjelettet til en kolleksjon, og når man har fått det på plass, kan man begynne å tenke på hvordan et bestemt mønster skal se ut og hvordan et bestemt plagg skal se ut.”
Marie Vesterbæk
Hvorfor ble jeg designer?

I svært ung alder bestemte Marie seg for å begynne å sy, så i stedet for å gå inn i butikker og kjøpe det hun ville, kunne hun tenke seg frem til en kjole og sy den selv. Gjennom hele skolegangen sydde Marie, men da hun var ferdig med videregående vurderte hun å bli arkitekt. Likevel endte hun opp med å søke på Designskolen i Kolding, og fikk en a-ha-opplevelse og en følelse av å ha kommet til riktig sted. Håndverk er fortsatt Maries største lidenskap i dag. Men der hun før var lidenskapelig opptatt av å sy, er det i dag strikking hun bruker som avslapping og for å øke konsentrasjonen hvis hun skal høre på noe – så elsker hun også å strikke bare for å få utløp for sin kreative sans. 

Å designe med omhu

Om klærne som henger i Maries egen garderobe, sier hun: 

“... ting holder lenge, for når jeg først har noe jeg liker, blir jeg ikke lei av det. Det har selvfølgelig noe med å se ting fra nye vinkler, fordi man kan jo style ting på nye måter. Jeg er også opptatt av om silhuetten er riktig, men silhuetter kan være riktige over lang tid. Jeg har hovedsakelig gamle ting i skapet – men jeg liker selvfølgelig å supplere med nye Masai-styles fra tid til annen.”
Marie Vesterbæk

Maries ambisjon som designer er å skape klær som varer, slik at de ikke er noe du bruker én sesong og deretter kaster. Det er viktig for henne at man kan ha klærne i en årrekke, slik at de på den måten er bærekraftige. 

Kolleksjoner for kvinner

For Marie er det viktig å lage kolleksjoner der du som kvinne føler deg hørt og sett.

“Jeg synes Masai er veldig spennende å designe for, det er inkluderende og jeg tror nesten man kan se på det som demokratisk slik vi gjør det. Vi prøver å omfavne alle kvinner, med respekt for kvinner.”
Marie Vesterbæk

Kvinner er en evig inspirasjonskilde for Marie, og hun liker å observere både unge og eldre kvinner. Marie er betatt av unge kvinners entusiasme og livsmot og eldre kvinners visdom og erfaring – og liker å lytte til dem begge. Begge gruppene er interessante å designe for, for i dag velger kvinner i ulike aldre ofte de samme klærne, men bruker dem på ulike måter – og det er inspirerende, synes Marie.

“Jeg håper at vi i fremtiden kan utvikle Masai til fortsatt å være et merke som er enkelt å ta på seg og som er flatterende. Mitt ønske er at mange kvinner kan finne seg selv i Masai – at vi alltid tilbyr avslapping, vakre fargehistorier og vakre styles.”
Marie Vesterbæk
Masai stories

Masai stories er portretter som omhandler kvinneliv gjennom tanker og refleksjoner fra engasjerte og lidenskapelige kvinner. Historiene handler om diversitet, åpenhet, om mot og ikke minst om friheten til å være- og velge seg selv. Gjennom møtet med forskjellige kvinner, som inspirerer oss med sine livsvalg og kreativitet, ønsker vi å skape et unikt innblikk i kvinners univers. Slik viser vi skjønnheten og styrken som oppstår når lidenskap får mulighet til å utfolde seg, og når man velger å lytte til seg selv og gjøre det man drømmer om.

Flere stories

SE ALLE

Elisabeth Nielsen

Den dansk/ukrainske pianisten Elisabeth Nielsen begynte sin musikalske reise og ble fascinert av piano da hun var 5 år gammel. For henne er musikken et språk som får energi i møtet med publikum.

Les mer

Sarah Kronbach Hermanstad

Sarah is Masai’s retail manager. That means Sarah’s main responsibility is Masai’s shops, which includes the customer experience and contact for each woman entering a Masai shop.

READ MORE

Loa Dalgaard Worm

Ever since she was a small child, Loa Dalgaard Worm has wanted to save the world. Today, she’s able to come closer to achieving that goal, step by step and day by day, through collaborating closely with companies all over the world to put in place ambitious sustainability strategies.

Read more