Fri fragt ved køb over 1500 NOK
Gratis retur
Leveringstid: 2-8 virkedager

BETTER COTTON INITIATIVE

Masai er medlem av Better Cotton Initiative (BCI), verdens største program for ansvarlig bomull.

MASAI ER STOLT MEDLEM AV BETTER COTTON INITIATIVE (BCI).

I november 2020 ble Masai medlem av Better Cotton Initiative (BCI). BCI er verdens største program for ansvarlig bomull, og Masais medlemskap betyr at vi er med på å forbedre den globale bomullsdyrkingen og et mer ansvarlig landbruk.


Hos Masai har vi forpliktet oss til å konvertere 100% av bomullen vår til "mer ansvarlig bomull" innen 2025. Mer ansvarlig bomull inkluderer bomull som kommer fra Better Cotton-kilder, resirkulert bomull, Fairtrade-bomull og økologisk bomull.


BCI lærer opp bønder til å bruke vann effektivt, drive jordbruk med omtanke for jord og habitater, redusere bruken av skadelige kjemikalier og til å respektere arbeidstakernes rettigheter og trivsel. Dette er en holistisk tilnærming til mer ansvarlig bomullsdyrking. Selve Better Cotton-bomullen inngår i et såkalt Mass Balance-system og spores ikke til det endelige produktet. Better Cotton-bønder støttes gjennom etterspørselen etter deres Better Cotton tilsvarende den mengden vi kjøper og bruker.


Les mer om Better Cotton og BCI på bettercotton.org

BCI i tall

2,1 millioner BCI-bønder

Produsert i 23 land

22% av den globale bomullen er Better Cotton

(Tall fra 2018-19)

FAQ

Hvis du har flere spørsmål angående vårt CSR-arbeid, kan du kanskje finne noen av svarene i vår FAQ-del, der vi svarer på hvordan vi jobber med vårt ansvar for mennesker, miljø og samfunn.