Masai Guide
TIPS TIL PAKKING AV FERIEKOFFERTEN

Masai guide I likhet med alt annet i livet, lærer vi av våre feil, også når det gjelder kunsten å pakke en koffert. Enten du skal på hytta, badeferie, en 3-dagers forretningsreise eller et utendørseventyr, lønner det seg å optimere koffertplassen, minimere kiloene og skjære ned på klær som blir krøllete. Det betyr ikke at du kun skal reise med håndbagasje, men pakk smart. Hos Masai har vi samlet våre beste tips til den gode feriekofferten, og de deler vi her.

PAKK SETT

Hvis du tar med klær du ikke får bruk for, kaster du bort unødig tid på å pakke dem ned, pakke dem ut på reisemålet og sannsynligvis på å vaske og stryke dem igjen når du kommer hjem. Planlegg settene nøye. I stedet for å pakke et utvalg av de klærne som passer til været eller den typen ferie du skal på, er det lurt å pakke hele sett. Skal du på stranden, bør du pakke badedrakt eller bikini og klær som du kan bruke over badetøyet. Men pakk også hatt, solbriller, strandveske og badesandaler, hvis det er noe du trenger. Bruk hver del i flere sett og velg farger og mønstre som passer godt sammen, slik at du kan mikse og matche. Husk at vi skifter klær oftere om sommeren enn om vinteren på grunn av temperaturforskjellene mellom dag og kveld. Så selv om været er bra, trenger du også sett til kveldsbruk, shopping eller spasertur.

1: EDERNO TOPP 2: FARIHA TOPP 3: AUDREY HATT 4: PEN CULOTTE 5: JANIKA JAKKE 6: UNNI KJOLE 7: AERIS SKJERF 8: RAVA SOLBRILLER 9: ROY VESKE

PAKK SMART

Til de fleste ferier kan du bruke formelen "5, 4, 3, 2, 1". 5 sett undertøy/strømper, 4 overdeler, 3 underdeler, 2 par sko og 1 hatt. Deretter pakker du alt du behøver på akkurat denne ferien: badetøy, jakke, kjole, treningstøy osv. Ikke pakk til mer enn en uke. Du kan alltid vaske klær hvis du trenger det, og glem alt om kategorien "bare i tilfelle jeg får bruk for det". Sørg heller for å ha fleksible plagg. Tenk i lette lag, slik at du kan ha en cardigan under en jakke hvis det blir kjølig. Eller pakk et skjerf som også kan fungere som skjørt på stranden. Og husk en herlig kjole og den riktige BH-en til den. Du vet aldri hvilke invitasjoner du vil få på reisen.

Med en kjole, en cardigan, en jakke og et skjerf klarer du deg hele dagen i ferien. 1. NARLA KJOLE 2. JARKA JAKKE 3. ADELA SKJERF 4. LORI CARDIGAN

Tips:
En voluminøs kjole med ermer er deilig på sommerkvelder, når du vil se elegant ut og samtidig unngå myggstikk.

SHOP KJOLER

Tips:
Reiser du med venner, trenger du kanskje presentabelt loungewear som du kan sove i eller bruke i ferieleiligheten eller på hotellet.

Shop LOUNGEWEAR

TENK TETRIS

Hvis du skal fly på ferie, må du huske å plassere toalettartikler slik at de er lette å komme til. Ikke fordi du selv skal bruke dem, men fordi du kan bli bedt om å vise dem frem på flyplassen. Sørg alltid for å pakke separate produkter til reisen. Kanskje du trenger en tannbørste eller en oppfriskende spray. Kjøp en gjennomsiktig toalettmappe, slik at det er lett å se hva du har med.

HVILKE MATERIALER?

Uansett om du synes du svetter mye eller ikke, er det verdt å tenke på hvilke materialer sommerklærne dine er laget av. Store svetteflekker er verken elegant eller behagelig, så tenk pustende materialer. Hos Masai anbefaler vi at du velger sommerklær laget av bomull, lin og viskose. Les hvorfor her:

VISKOSE
Viskose tar opp fuktighet, puster og blir ikke statisk – alt du trenger til sommergarderoben din. Viskosen er populær over hele verden fordi den både kan imitere blank silke og være matt som bomull og lin. Viskosen faller vakkert langs kroppen og er derfor velegnet til flagrende sommerkjoler. Hos Masai er en stor del av viskosen FSC®-sertifisert, noe som betyr at den er laget av trefibre fra bærekraftig og ansvarlig skogbruk med respekt for biodiversitet og skogens lokalbefolkning.

LES OM FSC
SHOP VISKOSE

LIN
Lin er et temperaturregulerende materiale som leder varmen bort fra kroppen. Det absorberer fuktighet, tørker raskt og virker ofte forfriskende i varmt og fuktig vær. Lin tørker litt raskere enn bomull og kvaliteten virker stivere, noe som gjør at det ikke kleber så lett til kroppen. Du skal ikke være redd for at linplagget ditt skal bli krøllet på reisen, fordi det er en del av sjarmen som gjør lin så vakkert.

LINGUIDE
SHOP LIN

BOMULL
Det er en grunn til at sommergarderoben din består av så mange kjoler, skjorter og skjørt i bomull. Bomull er naturfibre som lar luften sirkulere og bevege seg fritt gjennom stoffet og dermed tørker opp fuktige deler av kroppen. En lett bomullskvalitet absorberer også fuktighet, men selv om det høres ut som en dårlig idé, er det faktisk bedre å kle seg i materialer som absorberer fuktighet og deretter tørker igjen, enn materialer som avviser svetten. Hvis materialet avviser svetten, drypper den nedover kroppen din, og til slutt ender det likevel opp med å gjøre tøyet vått – uten at det tørker igjen. Vær imidlertid oppmerksom på at bomull kan krølle litt, så her er rulleteknikken spesielt velegnet når du pakker kofferten.

SHOP BOMULL

HAR DU EN REISESKUFF?

Husk å legge reisetingene i "reiseskuffen" når du kommer hjem og skal pakke ut. Her samler du pass, adapter, overskytende valuta, toalettmappe, stoffposer m.m. Hvis du ikke har en, er det lurt å lage en. Det gjør pakkingen mye enklere!