Etter en grundig vurdering av alle de 17 SDG-ene (de bærekraftige utviklingsmålene inkludert indikatorene), har Masai valgt å fokusere på disse fire målene. De tre første målene representerer områdene der vi potensielt kan ha den største negative innvirkningen på miljøet, og derfor også de områdene vi har størst mulighet til å gjøre en reell og meningsfull forbedring. Det siste målet er meningsfullt for oss, siden vi ser størrelsen og omfanget av denne utfordringen, og ingen selskaper, land eller mennesker er i stand til å drive den nødvendige endringen på egenhånd. Vi trenger sterke og innovative partnerskap for å lykkes.

 

Våre 5 mål

 
 

pressemelding

Masai & Canopy

Masai har inngått et nytt samarbeid med den anerkjente miljøorganisasjonen Canopy. Som Canopy-partner har Masai styrket forpliktelsen vår til å beskytte verdens skoger, og gjennom måten vi anskaffer materialer til kolleksjonene våre på, samt papirartikler og emballasjer, skal vi bidra til en positiv endring. Sammen med Canopy og leverandørene våre skal Masai støtte arbeidet med å beskytte verdens skoger, med særlig fokus på gjenværende urskoger og truede skoger.

Om Canopy

Canopy er er en ideell miljøorganisasjon som jobber for å beskytte skog, arter og klima. Canopy har smarbeidet med mer enn 750 selskaper for å utvikle innovative løsninger, gjøre forsyningskjedene mer bærekraftige og bidra til å beskytte planetens gjenværende urskoger og truede skoger. Canopys samarbeidspartnere inkluderer Eileen Fischer, H&M, Next, Zalando og Zara. Canopys arbeid er avhengig av støtte fra individuelle givere som deler den samme interessen for planeten vår.

 

Les mer

 

 

Lokalt etablert, globalt engasjert

Masai er et dansk designmerke, etablert i hjertet av København. Men vi er også sterkt knyttet til verden rundt oss gjennom tette samarbeid med leverandører verden over – noen av dem har til og med vært med Masai siden starten i 1992. Langsiktige og nære relasjoner er en hjørnestein i Masais virksomhet, og de gjør oss i stand til å motivere og engasjere våre partnere til en felles forpliktelse til ansvarlig drift.

Masai er opptatt av å vise omtanke ovenfor alle som er involvert i Masais leverandørkjede og Masais kolleksjon. Vi, så vel som alle Masai-leverandørene, anerkjenner og handler i samsvar med våre etiske retningslinjer. Våre etiske retningslinjer er bygget på internasjonale arbeidsstandarder som beskytter arbeidernes rettigheter, slik som Den internasjonale arbeidsorganisasjonens (ILO) konvensjoner og erklæringer, Forente Nasjoners (FN) veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter, samt retningslinjer for multinasjonale virksomheter i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). I tillegg til besøkene og evalueringen av produksjonsstedet som utføres av Masai-teamet, blir alle leverandører regelmessig revidert av uavhengige kontrollører for å sikre overholdelse og positiv utvikling.

 
 
 

Gi gleden videre. Dette er budskapet i samarbeidet mellom Masai og Danske Røde Kors. I et forsøk på å forlenge levetiden til Masai-plaggene som allerede finnes i kundenes garderober, har Masai etablert et retursystem i de lokale Masai-butikkene, slik at kundene kan returnere Masai-plaggene de ikke lenger bruker, før de sendes til Røde Kors for videresalg i butikkene deres. Klesdonasjonene ledsages av årlige donasjoner fra Masai til støtte for Røde Kors' humanitære tiltak – både i Danmark, som f.eks. arbeid mot ensomhet, og over hele verden.

 

pressemelding

Rester med mening

 

Til tross for at vi prøver så godt vi kan å unngå rester fra produksjonen vår, er faktum at vi alltid sitter igjen med noen ekstra meter med stoff som ikke brukes i klesproduksjonen. I 2019 har vi vært i tett dialog med produksjonspartnerne våre for å gjøre en ekstra innsats for å bruke restematerialene på en meningsfylt måte. Ett av tiltakene ble presentert i september 2019: Halskjeder laget utelukkende av restestoff og solgt i våre egne butikker – med overskudd som doneres til den nye veldedighetspartneren vår, Røde Kors.

Masai vil fortsette å fokusere på null restematerialer.

For å kjøpe halskjedet og støtte dette tiltaket, kan du besøke den lokale Masai-butikken din.

Finn butikk

 
 

Ny teknologi driver utviklingen raskt fremover på dette området, og Masai sørger for å holde seg oppdatert slik at vi kontinuerlig kan ta de mest bærekraftige valgene.

Slik tar du vare på plaggene

I Masai skaper vi produkter som du kan ha glede av lenge. Hvert plagg kan brukes sesong etter sesong, og vi vil at du skal se på Masai-garderoben din som noe du kan bygge videre på, heller enn å skifte den ut hver sesong. Ved hjelp av denne veiledningen varer ikke bare klærne dine lenger, men du vil også kunne ta mer bærekraftige valg fordi du får glede av plaggene i mange sesonger fremover. Å ta vare på plaggene dine er også å ta vare på miljøet, og fordi vi er opptatt av å ta ansvarlige valg og vet at kjærligheten ligger i detaljene, tror vi at alle hensyn, både små og store, teller.

Her finner du generell informasjon om hvordan du tar vare på klærne dine, slik at Masai-produktene holder seg fine så lenge som mulig. Vær oppmerksom på at hver design og alle materialene er ulike, så de krever litt forskjellige former for vedlikehold. Vi har sydd en vaskeanvisning inn i hvert plagg, så ta en titt på den også.

Careguide

 
 
 

Et pågående engasjement

Landskapet av CSR og bærekraft er i stadig endring, og endringene skjer raskere enn noensinne, noe som gjør det stadig vanskeligere og mer komplekst å navigere i dette landskapet. Men selv om utfordringen til tider kan virke uoverkommelige, har vi alle et ansvar for å engasjere oss, søke kunnskap og drive innovasjon der vi kan.

Tidligere år har Masai tatt grep på flere områder – noe som vi også gjerne vil dele i større grad med interessentene våre, både interne og eksterne, siden vi anerkjenner interessen og relevansen av å dele informasjon om arbeidet vårt. Vi ønsker å være gjennomsiktige i forhold til hvordan vi opererer som selskap, men også å kontinuerlig revurdere tilnærmingen vår, og analysere, lære og undersøke for å være en del av en prosess i stadig positiv endring.

Vi har mange prosjekter under utvikling og vi ser frem til å presentere flere tiltak, videre og dypere forpliktelser og nye mål i 2020.

Men uansett hvilket område, er Masai "Committed to Thoughtfulness"

Kontakt

Hvis du har tilbakemeldinger eller spørsmål må du gjerne ta kontakt med oss på sustainability@masai.dk