CSR - VÅRT ANSVAR

COMMITTED TO THOUGHTFULNESS
ET PÅGÅENDE ENGASJEMENT

Landskapet av CSR og bærekraft er i stadig endring, og endringene skjer raskere enn noensinne, noe som gjør det stadig vanskeligere og mer komplekst å navigere i dette landskapet. Men selv om utfordringen til tider kan virke uoverkommelige, har vi alle et ansvar for å engasjere oss, søke kunnskap og drive innovasjon der vi kan.

Tidligere år har Masai tatt grep på flere områder – noe som vi også gjerne vil dele i større grad med interessentene våre, både interne og eksterne, siden vi anerkjenner interessen og relevansen av å dele informasjon om arbeidet vårt. Vi ønsker å være gjennomsiktige i forhold til hvordan vi opererer som selskap, men også å kontinuerlig revurdere tilnærmingen vår, og analysere, lære og undersøke for å være en del av en prosess i stadig positiv endring.

Men uansett hvilket område, er Masai ”Committed to Thoughtfulness”.

Masai Committed to Thoughtfulness
 

SISTE NYTT

MASAI ARBEIDER FOR KVINNERS MULIGHETER OG LIKESTILLING MELLOM KJØNNENE

Masai kvinner amfori

 

Masai kvinner

 

 

Masai ble medgrunnlagt av en kvinne, drives av kvinner, lages av kvinner og designes for kvinner. Kvinner spiller en sentral og aktiv rolle i Masais virksomhet, og vi er stolte av å ha ambisiøse og talentfulle kvinner på alle nivåer i organisasjonen og i verdikjeden vår. Nå skal Masai ta fatt på en 10 måneders reise sammen med Amfori og UN Women for å implementere og fremme Women’s Empowerment Principles (WEPs).

Les mer

FNs bærekraftsmål og Masai

Hos Masai tar vi bærekraftsmålene på alvor, og derfor har vi nøye valgt ut de fem bærekraftsmålene vi arbeider med for vår felles fremtid. Vi har valgt de målene der vi som selvstendig organisasjon kan gjøre størst mulig forskjell ved å gjennomføre en reell forbedring. Det første lange steget i dette arbeidet har vært FSC®-sertifiseringen av en del av vår viskose. Samtidig jobber med vi mål om strukturelle forandringer som vi ikke kan løse på egenhånd. Vi inngår derfor partnerskap for å oppnå resultater på områder som kvinners rettigheter og den overordnede innfrielse av bærekraftsmålene.

 

Les mer om de 5 bærekraftsmål

canopy

Masai canopy

Masai har inngått et nytt samarbeid med den anerkjente miljøorganisasjonen Canopy. Som Canopy-partner har Masai styrket forpliktelsen vår til å beskytte verdens skoger, og gjennom måten vi anskaffer materialer til kolleksjonene våre på, samt papirartikler og emballasjer, skal vi bidra til en positiv endring.

Les mer

fsc

Masai fsc

Høsten 2019 ble Masai, som den første danske motemerkevaren, FSC®-sertifisert. Det betyr at du nå kan kjøpe klær hos Masai der viskosen kommer fra trefibre fra kontrollerte kilder og fra bærekraftig og ansvarlig skogbruk med respekt for biodiversitet og skogens lokalbefolkning.

Les mer

BCI

Masai BCI

I november 2020 ble Masai medlem av Better Cotton Initiative (BCI). BCI er verdens største program for ansvarlig bomull, og Masais medlemskap betyr at vi er med på å forbedre den globale bomullsdyrkingen og et mer ansvarlig landbruk.

Les mer

Pleieguide

Masai Pleieguide

Hos Masai anstrenger vi oss for å designe og utvikle klær til deg som du kan bruke sesong etter sesong. Dette stiller krav til klærnes holdbarhet, og ved å følge vår pleieguide med generelle pleieopplysninger og anbefalinger sørger du for at klærne dine holder seg pene lenger.

Les mer

shapes

Masai shapes

Den riktige passformen påvirker klærnes levetid; sitter de bra, bruker du dem både mer og lenger. Hos Masai vet vi at kvinner kommer i mange størrelser og fasonger, og derfor har vi utviklet våre Shapes, slik at du kan kjøpe klær som passer deg.

Finn din Shape

Danske Røde Kors

Masai røde kors

Gi gleden videre. Dette er budskapet i samarbeidet mellom Masai og Danske Røde Kors. I et forsøk på å forlenge levetiden til Masai-plaggene som allerede finnes i kundenes garderober, har Masai etablert et retursystem i de lokale Masai-butikkene, slik at kundene kan returnere Masai-plaggene de ikke lenger bruker, før de sendes til Røde Kors for videresalg i butikkene deres.

Les mer

shop FSC-modeller

Masai FSC

I vår FSC®-kolleksjon finner du mange av Masais signaturmodeller, nemlig de flotte, unike og fargerike viskosetrykkene, ispedd klassiske ensfargede modeller. Se hele utvalget og shop favorittene dine.

Shop FSC styles

Emballasje

Masai Emballasje

Emballasje er et sentralt element i beskyttelsen av klærne våre på deres reise rundt om i verden – først og fremst av respekt for de ressursene og materialene som er brukt til å lage klærne våre. Hos Masai jobber vi med å ta bærekraftige valg i bruken av emballasje.

Les mer

MASAI stories

Masai stories

Masai Stories er portretter som omhandler kvinneliv gjennom tanker og refleksjoner fra engasjerte og lidenskapelige kvinner. Historiene handler om diversitet, åpenhet, om mot og ikke minst om friheten til å være og velge seg selv.

Les mer

Kvinner

Masai kvinner amfori

Masai ble medgrunnlagt av en kvinne, drives av kvinner, lages av kvinner og designes for kvinner. Kvinner spiller en sentral og aktiv rolle i Masais virksomhet, og vi er stolte av å ha ambisiøse og talentfulle kvinner på alle nivåer i organisasjonen og i verdikjeden vår.

Les mer

faq

Hvis du har flere spørsmål angående vårt CSR-arbeid, kan du kanskje finne noen av svarene i vår FAQ-del, der vi svarer på hvordan vi jobber med vårt ansvar for mennesker, miljø og samfunn.

Gå til FAQ

Partnerskap

Masai Partnerskap

Ansvar er i alle henseender bygget på samarbeid, partnerskap og gjensidig respekt. For Masai har det alltid vært viktig å samarbeide med alle forretningspartnere på ordentlige vilkår med respekt for deres liv, arbeidsvilkår og rettigheter.

Les mer

Kontakt

Hvis du har tilbakemeldinger eller spørsmål må du gjerne ta kontakt med oss på sustainability@masai.dk