Fri fragt ved køb over 1500 NOK
Gratis retur
Leveringstid: 2-8 virkedager

FSC & MASAI

Masai inngikk partnerskap med FSC® Danmark.

I 2019 inngikk Masai partnerskap med FSC® Danmark for å bli det første danske motemerket som jobber for å oppnå full sporbarhet av den mest brukte fiberen vår, viskose. Dette skjer gjennom FSC®’s Chain of Custody-sertifisering, der fibrenes reise kan spores hele veien fra FSC®-sertifisert, eller annen kontrollert skog, frem til ferdige plagg. FSC er en global ideell organisasjon som jobber for å fremme ansvarlig skogsdrift som tar hensyn til skogens naturlige økosystemer og biologiske mangfold, og til arbeidstakerne og lokalsamfunnene.


Den første FSC-sertifiserte kolleksjonen kom i butikkene i juli i 2020. Masai har som mål å FSC-sertifisere all viskosen vår i 2025.

MASAI ER DEN FØRSTE DANSKE MOTEMERKET SOM HAR OPPNÅDD FSC-SERTIFISERING.

Masai har samarbeidet tett med våre leverandører i lengre tid om et ambisiøst prosjekt for å FSC-sertifisere hele leverandørkjeden og dermed sikre en mer bæredyktig viskose.

FSC

I september 2019 ble Masai det første danske motemerket som oppnådde FSC-sertifisering. I Danmark er FSC-sertifisering mest kjent innen papir-, møbel- og trevarebransjen, og Masai er den første danske virksomheten innen motebransjen som oppnår sertifisering. Det er én ting at Masais papirvarer er FSC-sertifiserte, men at merkets trebaserte tekstiler nå også er det, skyldes at en stor del av Masais kolleksjoner er skapt av trebasert viskosefiber, noe som gjør dette det viktigste området å innføre den samlede bærekraft- og CSR-strategien på.

“"De har fra starten av ønsket å gjøre noe stort som har positiv innvirkning på store deler av produksjonen"”
Loa Dalgaard Worm, Strategic Director FSC Denmark.
Om FSC

FSC er en internasjonal non-profit-ordning for merking av tre og papir. I en FSC-skog blir det ikke felt flere trær enn skogen rekker å reprodusere. Samtidig sikrer FSC at dyr og planteliv beskyttes og at menneskene som jobber i skogen får opplæring, sikkerhetsutstyr og ordentlig lønn.

“"For å komme i mål må viljen være tilstede hos både Masai og deres leverandører. Masai er de første i den danske tekstilbransjen som tar dette steget og samtidig får med seg leverandørene sine, og det skal de ha all ros for."”
Loa Dalgaard Worm, Strategic Director FSC Denmark.

Sidse Jensen, CSR & Sustainability Manager hos Masai, forklarer at viljen til dette har vært spesielt stor: "For oss i Masai er det viktig at CSR-tiltakene er en naturlig forlengelse av vår bedrift, og derfor tar vi fatt der det virkelig gjør en forskjell. Opp mot 60 % av våre kolleksjoner er laget av trebaserte fibre som for eksempel viskose, så det er helt naturlig at vi fokuserer på akkurat dette. Det er mange mennesker som er involvert i en slik prosess, og det må ligge lidenskap og stolthet i bunnen for at vi skal greie en slik oppgave. En del av våre leverandører har vært med helt fra Masais spede begynnelse, så det er viktig å understreke deres bidrag til at vi har lyktes.

Langsiktige valg

Masai startet prosessen rundt sertifiseringen for nesten et år siden. Den er bare en liten del av Masais CSR-tiltak som løpende settes ut i livet, og som tar utgangspunkt i de forretningsmessige verdiene og i kjernen av hva merket Masai betyr for både kunder, leverandører og medarbeidere.


Loa Dalgaard Worm fremhever også det langsiktige perspektivet ved Masais sertifisering ved å understreke at "det er ergerlig at det ikke er flere i motebransjen som tenker like langsiktig som Masai. Det er mange som ikke vurderer langsiktige, bæredyktige valg i tilstrekkelig grad. Hvis motebransjen vil gjøre en reell innsats for å stanse klimaendringene og bruke klodens ressurser mer ansvarlig, er det nå man må tenke på å ta brede og langsiktige valg. Det kan blant annet skje ved å se på hvilke tekstiler vi lager klærne av, og om de kommer fra bæredyktige kilder. Nettopp derfor håper vi hos FSC Danmark at Masai kan inspirere resten av motebransjen."


For mer informasjon, kontakt Sustainability@masai.dk hos Masai samt Loa Dalgaard Worm, FSC Danmark.

FAQ

Hvis du har flere spørsmål angående vårt CSR-arbeid, kan du kanskje finne noen av svarene i vår FAQ-del, der vi svarer på hvordan vi jobber med vårt ansvar for mennesker, miljø og samfunn.